{ "title": "Atipik Hemanjiom", "image": "https://www.hemanjiom.gen.tr/images/Atipik-Hemanjiom-23233.jpg", "date": "18.01.2024 23:18:40", "author": "Zeliha gövem", "article": [ { "article": "Atipikhemonjiom; sınırları belli olmayan, düzensiz değişken, herhangi bir grup içinde değerlendirilmeyen kan benleridir. Genellikle hayatın ilk yıllarında doğuştan görülür. İyi huylu ve damarlardan kaynaklanan benleridir. Şekilleri düzensizdir, çok fazla değişkenlik gösterebilirler. Organlarda oluşan atipik hemonjiom benleri usg ile gözlemlenir. Takip ve biopsi gereklidir tedavi kalp ve damar alanında Uzman hekimlerce yapılmalıdır.

Hemonjiom en önemli sorunu; oluştuğubölgede büyüme göstermesidir. Bu büyümeler aniden olmaz. Büyüme takibi yapmak önemlidir.

Atipik hemonjiomun ikincil sorunu; kötü bir görünüme sahip olmasıdır. Özellikle bebeklerde yüzde, göz kapağı, yanak, burun gibi alanlarda olduğundan kötü görüntü olmaktadır.

Atipik hemonjiom çeşitleri
Atopİk hemonjiom tedavisi nasıl yapılır?

Genellikle bebeklik döneminde görülenler herhangi tedavi gerektirmez. Bir yaşından sonra kaybolması beklenir. Eğer büyümesi devam eder ise kalp ve damar uzmanın önerdiği tedavi uygulanmaktadır.

Organlarda oluşan atipik hemonjiomlarda biopsi yapılması gerekebilir. Uzman hekimin uygun gördüğü tedavi uygulanmalıdır.

Tedavi şekilleri şöyledir; ameliyat ile çıkarmak, criyoterapi (Dondurma), ısıtarak yakma, köpükle tedavi, ışıkla tedavi edilebilmektedir. Doktorunuz hangi tedaviyi uygun görürse o uygulanmalıdır.
" } ] }